17. juni 2024

Grundskole, student eller erhvervsuddannelser

Nogle færdiggør grundskolen, mens andre bliver studenter…?

Kender vi én, der kender én, der kender én, der kender en ung – som går målrettet efter en uddannelse indenfor vores fag? Gør du?

Efterspørgslen på kvalificeret, erhvervsfaglig arbejdskraft ifm. den grønne omstilling stiger. Men desværre ser tilstrømningen til erhvervsuddannelserne ud til at falde…?
Kun få kan svare på, hvad de i løbet af dagen konkret bidrager til ifm. en mere bæredygtig fremtid. Altså lige bortset fra bl.a. elektrikere og VVS-energispecialister som os.
 
Vi tager os af opladningssystemer, solceller og varmepumper for nu at nævne noget, som langt de fleste kan nikke genkendende til. Faktisk er vi med til at drive den grønne omstilling og ændre miljøregnskabets sorteste tal.
 
Udskifter vi fx et oliefyr med en varmepumpe, svarer den årlige CO2-besparelse til en bustur hele 2,62 gange rundt om jorden ?
 
Det er vi selvfølgelig stolte af, hvorfor vi heller ikke kan forstå, at det ikke lykkes os og branchen bedre at gøre os gældende, når unge efter grundskolen skal vælge uddannelse.
 
Faktisk anslår Dansk Arbejdsgiverforening i en analyse fra sidste år, at antallet af håndværkere samlet set vil falde med 150.000 indenfor de næste ca. 10 år.
Vi håber, at vi til den tid vil kunne grine af profetien…??
 
Det vil vi med bl.a. disse to ambassadører hhv. Michael Poulsen (VVS) og Nicolaj Rydahl Hansen (el) i front fortsat gøre os umage for.
 
De er begge ?rollemodeller med lederansvar og med stor medindflydelse på både at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft.
 
Efter vores mening skal det nemlig først og fremmest komme indefra at få vendt udviklingen og ikke kun være uddannelsesinstitutionernes hovedpine.
 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble