8. juli 2021

Sommerferietid - mange skal ud og køre langt sydpå så her er nogle ideer til bilturen

Her er der 5 sjove lege til børnene til den lange biltur og de voksne kan sagtens være med også!

1. Gæt et dyr

Tænk på et dyr og beskriv det for de andre, de skal så gætte, hvilket dyr du tænker på.

Eksempel: Dyret har fire ben. Det bor i Danmark. Det har en forening, der vil beskytte det. Hvis du kommer til at træde på det, gør det også ondt på dig selv. Det kan rulle sig sammen til en kugle. Det spiser snegle og kommer frem i skumringen. Det vejer omkring et kilo og har cirka 6000 pigge på ryggen.

Giv et hint ad gangen, og se, hvem der gætter først.

2. Rød bil

Kig efter røde biler, lastbiler, gule biler eller traktorer. Hver gang I får øje på et af de valgte køretøjer, får alle i bilen en rosin eller chokoladepastil. 

Til de større børn eller konkurrenceorienterede voksne kan man sætte et stopur og gætte på, hvor mange røde biler man ser i løbet af de næste 5 minutter. 

Den, der kommer tættest på, har vundet og må måske få lov at vælge, hvilken leg der nu skal leges.

3. Sammensatte navneord

Hjælp hinanden med at lave kæder af ord. Den første siger et navneord. Og den næste siger et ord, der er sammensat af det første ord plus et nyt ord.

Eksempel: Vand. Vandpistol. Pistolskud. Skudår. Årgangsvin. Vinbonde. Bondegård, og så videre. 

Se hvor lange kæder af ord, I kan danne.

4. Ønskekoncert

I dag har mange deres telefon koblet til anlægget i bilen og internetadgang, og derfor er det pludselig muligt at lytte til alskens sange. I denne leg skiftes I til at spille en sang for de andre. 

I kan aftale, at det skal være en sang, der har et minde knyttet til sig. Så kan I lytte til sangen og derefter fortælle om jeres sangminde.

Hvis I har internetradio, kan I også lege 'Gæt et land'. Hvor en sætter en kanal på fra et eksotisk land, og så skal de andre gætte på, om det er bulgarsk, finsk eller namibisk radio.

5. Rundesang

En rigtig bilklassiker er rundesang. I skal skiftes til at vælge en sang, I skal synge sammen. 

Mellem hver fællessang synger man: Rundesang, rundesang, Sofia synger den næste sang. Rundesang, rundesang, Sofia synger den næste sang (hvis ikke, der er nogen i bilen, der hedder Sofia, bruger man selvfølgelig jeres egne navne).

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble